Artikkelit

Suomen linnut muuttuivat hauskoiksi luonnelinnuiksi

Suomen luonnelinnut kirja

Kaupallinen yhteistyö – Suomen luonnelinnut

Suomen linnut luonteenpiirteineen

Oletko koskaan selaillut lintukirjaa? No oletpa tietenkin, vähintäänkin koulussa biologian tunnilla! Mutta voin kertoa, että tämmöistä, hulvattoman hauskaa ja sympaattista luonnelintukirjaa, et ole lukenut koskaan aiemmin.

Lintukirja kattaa yli 50 suomalaista luonnelintua humoristisin kuvin ja tekstein.

”Kirjassa esitellään lintujen käyttäytyminen, elinympäristö ja annetaan niiden tarkkailuun täysin keksittyjä ja testaamattomia vinkkejä.”

Lainaus sivustolta www.luonnelinnut.fi

Lintukirjan parissa viihtyvät varmasti niin lapset, kuin jo vähän varttuneempikin väki. Voisinpa veikata, että vanhempien lisäksi kirja saa hymyn huulille myös isovanhempien keskuudessa. Suomen linnut ovat monelle tuttuja, mutta uudenlaiset luonteenpiirteet ja kuvaukset antavat linnuille aivan uuden värityksensä!

Kirjassa on kuvailtu lintujen luonteet, käyttäytyminen ja elinympäristö sekä vinkit kunkin lajin tarkkailuun erittäin rikasta mielikuvitusta käyttäen. Pisteen iin päälle antaa kekseliäät Latinan kieliset nimet!

Naris ja 53 muuta mahtilintua

Sain kirjan luettavakseni jokin tovi sitten. Osasinkin odotella jotain positiivista hyvän mielen kirjaa. Noh, ennakko-odotus oli arvioitu hieman alakanttiin, tämä olikin loistava teos! Kirjan luettuani omaksi lempparikseni valikoitui Naris. Kerrassaan mahtava 😀 Ja tuo latinankielinen nimi ”Negativus valivali”, ai hitsiläinen, aivan ihana 😀

”Jos jostain syystä haluaa tarkkailla Narista, sitä voi houkutella paikalle valittamalla kaikesta kovaan ääneen. Lähistöllä olevat Narikset tulevat uteliaina kuuntelemaan ja katsomaan, voivatko jollain olla asiat vielä huonommin kuin niillä”

Ote ”Suomen luonnelinnut” kirjasta.

Loput 53 lintulajia tulivatkin sitten hyvänä kakkosena heti perässä! Vaikka lintulajeja on kirjassa 54, missään vaiheessa ei kirjaa lukiessa tullut tunnetta, että nyt on kirjoittajalta ideapankki alkanut hyytymään.

Suomen linnut kuvattuna erittäin hauskalla tyylillä

Lapsia tämä kirja viihdytti kovasti, ja tulee varmasti viihdyttämään vielä pitkään. Etenkin 5vuotiasta kuvat pistivät kovasti naurattamaan, eikä siinä, erittäin mukava niitä oli katsella itsekin.

Tykästyin kirjaan niin kovasti, että tilasin sen joululahjaksi myös linnuista pitävälle ystävällenikin, jolla on luultavasti kaikki suomen linnut muuten jo tiedossa 🙂 Enkä usko ystäväni olevan viimeinen, jota tällä kirjalla haluan ilahduttaa…

Luonnelintujen synty

Kirjan on kirjoittanut Rovaniemeläinen Petri Törmänen, ja se on julkaistu syksyllä 2020.

Ensimmäiset luonnelinnut näkivät päivänvalon jo vuonna 2007 Tervolassa. Sen sijaan että linnut olisi ideoitu paperille tuolloin, ne valmistettiin savesta Seikka keramiikkapajassa. Lintuja syntyi kuusi, joista edelleen viisi seikkailee tässä kirjassa: Jurottaja, Pälpätti, Utelo, Napittaja ja Hykertäjä. Tänä päivänä Petri ideoi luonnelintu-tuotteita yrityksessään ”Seikka Design”.

12 vuoden luonnelintujen tarkkailemisen kokemuksella, syntyi ehkä maailman hauskin lintukirja ”Suomen luonnelinnut”.

Luonnelinnut sarjasta löytyy myös teetä ja kahvia

Seikka Design myy Suomen luonnelinnut-kirjan lisäksi myös luonnelintuperheeseen kuuluvia muitakin tuotteita, kuten mukeja, magneetteja, teetä/kahvia, suklaata ja postikortteja.

Kirjan voit tilata tästä linkistä.

Muihin tuotteisiin pääset tutustumaan täältä.

Piece Of Jeans taikoo kierrätetyistä farkuista upeita vaatteita, asusteita ja koruja.

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se muillekin :)