money, finance, business
Artikkelit

Säästötili Nordnetissä on erinomainen lahja lapselle

Artikkeli sisältää mainos-linkkejä. Linkit on merkitty (*)

Miksi Nordnet?

Nordnet on 1996 perustettu pohjoismainen osake- ja rahastovälittäjäsivusto, eräänlainen nettipankki. Nordnetissä suomalaiset asiakkaat voivat käydä kauppaa osakkeilla, warranteilla, optioilla, pörssinoteeratuilla rahastoilla ja tuotteilla.

Asiakkuus Nordnetissä on ilmaista, ainoat kulut syntyvät kaupankäynnin yhteydessä maksettavista välityspalkkioista ja tilinhoitokuluista.

Nordnet tarjoaa opastusta veloituksetta sijoittamiseen ja säästämiseen videoilla ja webinaareilla niin aloittelijoille kuin jo hieman edistyneemmillekin.

Turvaa lapsen tulevaisuus säästöillä

Rahasto- ja osakesalkun tai osakesäästötilin avaaminen lapselle on pitkällä tähtäimellä erinomainen lahja. Sen lisäksi, että raha kasvaa vuosien varrella korkoa, lapselle on hyvä opettaa säästämisen hyödyt.

Vaikka meillä suomalaisilla onkin vielä jonkin verran juurtunut käsitys, että lapsesta tulee kehumalla itsekäs ja rahasta puhumalla laiska, kumpikin väite on todettu hölynpölyksi.

Säästötili lapselle on tulevaisuutta ajatellen erinomainen lahja ja sijoitus

Rahasta puhumalla, ja konkreettisesti lapselle rahan käyttöä ja säästämistä opettamalla lapsella on paremmat edellytykset oppia säästämään ja sijoittamaan tulevaisuuden varalle. Parhaimmillaan lapsi oppii riittävän ajoissa, mitä tarkoittaa korkoa korolle-ilmiö. Näin hän pääsee hyödyntämään tätä niin, että saa ilmiöstä parhaan mahdollisen hyödyn.

Tilin avaaminen Nordnetissä

Säästötili on mahdollista avata niin omalle kuin vaikkapa kummi- tai lapsenlapsellesi, tai miksi ette sukulaisten kesken avaisi vaikkapa kaste-/nimenantojuhla-lahjaksi säästötiliä pienokaiselle turvaamaan tulevaisuutta. Rahaa saa lahjoittaa 4999€ kolmessa vuodessa ilman, että siitä tarvitsee maksaa lahjaveroa.

Jos lapselle avaa ensimmäisen vuoden aikana osakesäästötilin, esimerkiksi rahaston kautta osakkeisiin sijoittamalla, ja kertasummana tilille tallettaa tuon 4999€. Tiedätkö paljonko tuotto-odotus on, kun lapsi joskus hamassa tulevaisuudessa pääsee eläkkeelle? Puhutaan 6 numeroisesta summasta, eikä summa ala ykkösellä vaan kolmosella!

Nordnetiin tilin avaaminen lapselle on helppoa. Mikäli avaat tilin muulle kuin omalle lapsellesi, tarvitset vanhemmilta valtakirjan. Valtakirjoja on 3 erilaista;

  • Valtakirja antaa laajimmat mahdolliset valtuudet mm. kaupankäyntiin ja varojen nostamiseen salkusta.
  • Rajoitettu valtakirja antaa valtuudet kaupankäyntiin, mutta ei varojen nostamiseen salkusta.
  • Kaupankäyntivaltakirja antaa valtuudet vain kaupankäyntiin ja tietojen saamiseen tilitilanteesta.

*Lue lisää tilin avaamisesta lapselle Nordnetin sivulta.

Lapsen säästötilille voi myös ajan mittaa tallettaa rahaa muutkin, kuin lapsen vanhemmat. Joko niin, että rahaa tallettavalla henkilöllä on valtakirja tilille, tai sitten *Nordnetin lahjakortilla.

Säästötili lapselle voi turvata lapsen tulevaisuuden rahallisesti

Asiakkuus kannattaa avata lapsen nimiin

Asiakkuuden avaaminen lapselle Nordnetiin kannattaa avata lapsen nimiin. Näin voidaan välttää lahjaveron maksaminen siinä vaiheessa, kun lapsi saa säästöt/tilin käyttöönsä.

”Vaikka tili avataan lapsen nimiin, vanhemmilla on oikeus hallinnoida lapsensa varoja (ostaa ja myydä sijoituskohteita) kunnes lapsi täyttää 18 vuotta. Oikeus loppuu lapsen täysi-ikäisyyteen.”

https://www.nordnet.fi/blogi/lapselle-saastaminen-kaytannossa/

Säästötili tarvitsee vastatilin, näin minimoidaan riski, että varat päätyisivät vääriin käsiin. Vastatili voi olla esim. vanhemman tili, tai lapselle avattu oma tili. Vastatilin voi tarvittaessa muuttaa myöhemmässä vaiheessa.

*Lue blogi-kirjoitus Nordnetin sivuilta lapselle säästämisestä.

*Täältä voit lukea muutamista eri rahastoista, joilla voi helposti aloittaa säästämisen lapselle.

Suosittu rahasto aloittelijalle on ollut täysin kuluton Nordnet Indeksirahasto Suomi, kulut rahastossa ovat pyöreä 0€, ja ilman mitään piilokuluja.

Kuten sanontakin kuuluu, aika on rahaa! Pitkäjänteisessä säästämisessä korkoa korolle- ilmiö pääsee kunnolla oikeuksiinsa, ja lasta ajatellen on erinomainen tilanne aloittaa säästäminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Lapsella ehtii alkupääoma/kuukausittaiset säästöt kasvaa korkoa pitkään, ennen kuin mahdollisesti juhliminen tai muu rahaa vievä humpuuttelu alkaa kiinnostamaan, ja säästetyt varat polttelemaan tilillä. Olisi hyvä seurata lapsen kanssa rahaston kasvamista ja opetella säästämistä & järkevää sijoittamista, jotta rahoista olisi hyötyä vielä siinä vaiheessa kun niitä oikeasti tarvitsee 😉

”Nordnet arpoo kaikkien uuden palvelun kautta kuukausisäästösopimuksen aktivoineiden kesken joka kuukausi (1.2.–30.4.2021) viisi henkilöä, jotka voittavat itselleen 100 € rahastolahjakortin.”

Lue artikkeli sympaattisesta kirjasta ”Suomen luonnelinnut”

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se muillekin :)