Ekologiset, Kierrätetyt vaatteet
Artikkelit

Ekologinen lahja – tuotteet kierrätetyistä farkuista

Kierräteyistä fakuista valmistettu ekologinen laukku

Kaupallinen yhteistyö – Piece of Jeans

”Ekologinen” ja ”kierrätys” ovat tänä päivänä iso sana markkinoilla.

Tämän on oivaltanut myös Tamperelainen Moona Kansanen, Piece Of Jeans-yrittäjä, brändin perustaja, mallisuojan omistaja ja tuotteiden suunnittelija. Brändin tarina alkoikin farkuista: ”Reusea a piece of jeans to make it new jeans”

Tuotteet valmistetaan kierrätetyistä farkuista, nimensä mukaisesti. Tämä mahdollistaa tekstiilijätteen uusiokäytön upeiksi ja uniikeiksi vaatteiksi & asusteiksi.

Piece Of Jeans valittiin vuonna 2019 Unikorni-yrittäjyyskilpailun voittajaksi.

Vastuullinen muoti vaatii myös vastuullisen tuotannon

Yrityksen alkutaipaleella tuotteet valmistettiin Suomessa ompelijalla, mutta alihankkijan lopettaessa tuotteiden valmistuksen, yritys oli ison kynnyksen edessä. Verkkokauppa oli auki, mutta kuka tekisi tuotteet jatkossa?

Moona oli saanut yhteydenoton Suomalaistaustaiselta puolalaiselta ompelimo-yrittäjältä aiemmin, mutta koska kotimaassa oli jo ompelija, joka valmisti Piece Of Jeansin tuotteet, Moona sivuutti yhteydenoton tarpeettomana sillä hetkellä.

Ekologinen kierrätysmateriaali menossa tuotantoon
Puola on maa Keski-Euroopan tekstiiliteollisuuden sydämessä.

Alihankkijan lopettaessa yhteistyön, Moona päätti ottaa yhteyttä puolalaisen ompelimon Suomalaiseen yrittäjään ja selvittää, millaisesta yrityksestä oli kyse. Seuraava askel oli lentojen ja hotellien varaaminen, täytyihän paikka käydä itse tarkistamassa. Eettisyys ja ekologisuus ovat kumminkin yrityksen kivijalkaa.

Ennen matkaa Moona oli ehtinyt keskustelemaan yrittäjän kanssa useita kertoja, joten lähdön hetkellä mieli oli luottavainen ja avoin. Eikä suotta, ompelimo oli juuri sitä, mitä yrittäjä oli puhelimessa kertonutkin.

”Se oli se sama kesä eli kesä 2019. Lämpötila ulkona oli noin +34°.
Ompelimolla;
– ilmastointi ja sisälämpötila +24°
– viihtyisä ja riittävän kokoinen työtila sekä taukotilat, juokseva puhdas juomavesi sekä sähköt
– turvallinen työtila ja lähiseutu
– terveellinen ja puhdas hengitysilma
– säännöllinen 8h työaika, tauot, lounasaika ja lomat, ei ylitöitä
Täällä viisi taitavaa ja mukavaa ammattilaisompelijaa minut otti vastaan iloisin mielin.”

Ekologiset, Kierrätetyt vaatteet

Upeita, uniikkeja tuotteita!

Sain yhteistyössä Piece Of Jeansilta ”Zipper” korvakorut ja Pyöreän meikkipussin. Paketin avattuani pisti välittömästi hymyilyttämään korvakorujen söpö ja kekseliäs farkuista leikattu tasku!

Ekologiset, kierrätysmateriaalista valmistetut korvakorut

Korvakorut on valmistettu pääosin kierrätys materiaalista, mutta kankaan sijaan onkin käytetty farkkujen vetoketjut. Koukut ovat nikkeli- ja lyijyvapaata korumetallia.

Materiaalina vetoketjut eivät ole laisinkaan jäykät, vaan taipuisat ja erittäin kevyet. Isompia korvakoruja pitäessäni korvanlehteni ovat usein käytön jälkeen hieman arat, mutta nämä olisi voinut melkein unohtua vaikka yöksi korvaan!

Ekologinen meikkipussi kierrätysmateriaalista

Pyöreä meikkipussi on I-H-A-N-A! Ei todellakaan mikään tavallinen pussukka, jota säilytetään vessan kaapissa piilossa. Erityisesti ihastuin pussukan kansiläppään painettuun logoon, ja sen antamaan hieman rouheaan ulkonäköön.

Meikkipussina tämä toimii varmasti erittäin hyvin, aivan kuten tuotekuvauksessakin sanotaan; ”Jääkö meikkipussisi aina pieneksi? Eikö ahtaasta suorakaiteen muotoisesta pussukasta olekin vaikea löytää juuri sillä hetkellä tarvittavia asioita, joten päädyt tyhjentämään kaiken sisällön ensin pöydälle? Tuttua?”

Laakean pohjan ja isoksi avattavan suuaukon ansiosta pussukasta löytyy helposti kaiken tavaran seasta se, mitä sieltä etsitkin. Pussukassa on myös pieni ripustuslenkki, joten sen saa roikkumaan vaikkapa vessan naulakkoon.

Koska oma meikkirepertuaarini koostuu lähinnä ripsiväristä, kajaalista ja luomiväristä, mietinkin sille jo kuumeisesti muita käyttötarkoituksia, jotta sen kaunis ulkoasu pääsisi oikeuksiinsa paremmin 🙂

Samanlainen pussi löytyy valikoimasta myös ”kuulokepussina”, joten se on todellakin monikäyttöinen.

Ekologinen lahja – kierrätetyistä farkuista valmistetut tuotteet

Piece Of Jeansin tuotteissa sanat ”kaunis” ”tyylikäs” ”ekologinen” ja ”kierrätys” todellakin mahtuvat samaan lauseeseen 🙂

Koodilla ”PIECE-OF-LAHJA” saat ensimmäisellä ostoskerralla -10% alennuksen ostoskorin sisällöstä. (poislukien mittatilaustuotteet)

Klikkaa itsesi ostoksille PIECE OF JEANS verkkokauppaan!

Artikkeli: Muistomerkki -Arvokas lahja lemmikin menettäneelle

Piditkö tästä artikkelista? Jaa se muillekin :)